Για την πλοήγηση


Συχνές Ερωτήσεις ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΡΔΕΛΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ στην Αττική

Γιατί πρέπει να ανακυκλώσω το αυτοκίνητό μου;
  • Εκμεταλλεύομαι το οικονομικό όφελος της απόσυρσης
  • Δεν επιβαρύνομαι πλέον με τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα και ΚΤΕΟ
  • Εξυπηρετούμαι άμεσα χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις
  • Εξοικονομώ χρόνο και χρήματα με τη δωρεάν μεταφορά του αυτοκινήτου μου
  • Συμβάλλω στην ανακύκλωση των υπολειμμάτων του αυτοκινήτου (μέταλλα, ελαστικά, κ.α.) ώστε αυτά να επιστρέφουν στη ροή της αγοράς
  • Αποδεσμεύω πολύτιμες θέσεις στάθμευσης

Μην ξεχνάτε!

 

Ανακυκλώνοντας το αυτοκίνητο σας συμβάλλετε και εσείς στην προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση του αυτοκινήτου στην μετέπειτα παραγωγή άλλων προϊόντων. Ένα ακινητοποιημένο όχημα αποτελεί επικίνδυνη εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Μπορώ να παραδώσω το αυτοκίνητο μου οπουδήποτε;

Ναι, σε οποιοδήποτε εγκεκριμένο Κέντρο Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος που φέρουν το σήμα και την πινακίδα της ΕΔΟΕ. Η διαγραφή του αυτοκινήτου σας γίνεται εξολοκλήρου από την εταιρεία μας η οποία σας χορηγεί τα απαραίτητα Πιστοποιητικά Καταστροφής/Οριστικής Διαγραφής.

Προσοχή: H τελευταία προθεσμία παράδοσης οχήματος για Οριστική Διαγραφή και Ανακύκλωση είναι βάσει της ΕΔΟΕ στις 20 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Ποιο είναι το κόστος της διαδικασίας;

Απολύτως κανένα! Η παραλαβή του αυτοκινήτου από τον χώρο σας γίνεται δωρεάν με ειδικό εταιρικό γερανό.

Που βρίσκω το έντυπο εξουσιοδότησης της εταιρείας σας ;

Τα έντυπά μας βρίσκονται σε όλα τα Κ.Ε.Π (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα μας. Πατήστε εδώ για εκτύπωση.

Πρέπει να έχω πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για να αποσύρω το αυτοκίνητο μου;

Όχι, μπορείτε να παραδώσετε το όχημά σας για ανακύκλωση ακόμη και αν χρωστάτε τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών. Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεστε από την πληρωμή των τελών πριν την οριστική διαγραφή του.

Το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται στο όνομά μου, μπορώ να το παραδώσω;

Ναι, ωστόσο για λόγους ασφαλείας απαραίτητη είναι η εξουσιοδότηση του νόμιμου κατόχου του οχήματος ή οποιαδήποτε άλλη βεβαίωση που ορίζει εσάς ως νόμιμο χρήστη του αυτοκινήτου π.χ. πληρεξούσιο (προσοχή: θα πρέπει να αναγράφεται ο όρος απόσυρση ή οριστική διαγραφή)

Τι σημαίνει ο όρος «παρακράτηση κυριότητας» ;

Ο όρος «Παρακράτηση κυριότητας» αναγράφεται στην άδεια του αυτοκινήτου σε περίπτωση που έχετε αγοράσει το αυτοκίνητο με δόσεις.

Προσοχή: Ο όρος συχνά αναγράφεται ακόμη και σε περίπτωση που έχετε εξοφλήσει το αυτοκίνητο. Στην περίπτωση παρακράτησης κυριότητας είναι απαραίτητο το εξοφλητήριο του αυτοκινήτου.

Ισχύει η ανακύκλωση για όλα τα αυτοκίνητα;

Ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά με μικτό βάρος έως 3.5 τόνους. Για φορτηγά άνω των 3.5 τόνων επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στη γειτονιά μου, που θα απευθυνθώ;

Αρμόδιος φορέας για τα εγκαταλειμμένα οχήματα ορίζεται η αντίστοιχη τοπική αυτοδιοίκηση. Συνεπώς, κάθε ιδιώτης είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί στο δήμο ή την κοινότητα στην οποία ανήκει.